De Seringenberg

De Seringenberg staat op het punt om uitbundig te gaan bloeien. Naast het begaanbaar houden van het pad naar de top, proberen we ook de slechte stukken weer vol met nieuwe seringen te krijgen.

Elk jaar weer proberen we worteluitlopers onder aan de berg te oogsten. Deze worden gesnoeid en gereed gemaakt om in potjes gezet te worden, gemiddeld 200 tot 400 stuks per jaar en soms nog meer! Hierdoor weten we zeker dat we dezelfde kleur bloemen terugkrijgen. 

Door de stekjes weg te zetten in potjes kunnen we ze helpen een mooie kluit te vormen en hebben ze een grotere kans om te overleven zodra wij ze in het voorjaar weer planten.

Het planten gaat in samenwerking met de vrijwilligers. Op een slecht begroeid stuk snoeien we de bramen, brandnetels en alles wat er niet hoort te staan, weg. Een kale vlakte met hier en daar een sering blijft over. Daarna zijn de jonge seringen aan de beurt.

De stekken worden ongeveer 30 cm. uit elkaar geplant zodat, wanneer de stekken aanslaan en gaan groeien, de grond sneller bedekt wordt en onkruid minder kans krijgt. Doordat er op een relatief klein stuk een groot aantal stekken wordt geplant is het niet heel erg als er hier en daar een stek tussenuit valt. Zo ontstaat er na verloop van tijd weer een mooie, volle Seringenberg!

Meer nieuws zien?

Naar nieuwsoverzicht

VANWEGE DE TE GROTE DRUKTE IS BESLOTEN DAT HET LANDGOED GESLOTEN WORDT. HET IS OOK NIET MOGELIJK TOEGANGSKAARTEN TE BESTELLEN.

 

https://www.landgoederendehorsten.nl/