Al meer dan 50 jaar is er een vrijwilligersgroep actief op het Landgoed. De groep vrijwilligers bestaat uit ca. 20 gepensioneerde mannen tot en met een leeftijd van +90 jaar. Een ieder draagt bij naar eigenvermogen en lichamelijke mogelijkheden.
Kon vorig jaar al verheugd worden vastgesteld dat 2023 waarschijnlijk het beste broedseizoen van de afgelopen 10 jaar was, dit jaar werden de hoge verwachtingen glansrijk overtroffen.
Helaas is onze geliefde buxuslaan in het Oude Bosch zwaar aangetast door de buxusmot en niet meer te redden. Om het karakter van de laan te behouden, vervangen we de buxus door de Ilex crenata.
Waarschijnlijk heeft u ze al wel eens gezien op het landgoed of de sporen en invloed ervan: reeën. Met hun slanke lichaamsbouw, elegante loopje en kenmerkende gewei maken reeën een onderscheidende verschijning op het landgoed.
Op het landgoed zijn de bloeiende rododendrons te zien, een prachtig gezicht!
Aan het einde van de zomer 2023 zijn de eendenkorven weggehaald. Aan de hand van de eierschalen kon geconstateerd worden dat er 22 van de 40 korven gebruikt zijn door wilde eenden, waterhoentjes en krakeenden. In februari 2024 zijn de korven weer teruggeplaatst, de meeste op de vaste plaatsen.
Dit speciaal ingerichte weidevogelgebied is tot stand gekomen in samenwerking met de boer, het agrarisch collectief en het landgoed. Na een paar jaar laat deze samenwerking al veelbelovende resultaten zien.
VANWEGE DE TE GROTE DRUKTE IS BESLOTEN DAT HET LANDGOED GESLOTEN WORDT. HET IS OOK NIET MOGELIJK TOEGANGSKAARTEN TE BESTELLEN.