Actueel

Rhododendrons in bloei

Op het landgoed zijn nu de bloeiende rhododendrons zien, een prachtig gezicht!

Lees meer

Krab- en veegsporen van reeën

Als u tijdens uw wandelingen deze krab- en veegsporen ziet, dan is er een reebok geweest die op deze wijze zijn territorium markeert, soms nog met een afdrukje van een poot, want tussen de hoefjes bevinden zich geurklieren: hier was ik! U kunt deze markeringen overal langs de wandelpaden tegenkomen.

Lees meer

'Plas dras’ gebieden aangelegd

Op de weilanden van landgoed De Horsten zijn onlangs zogenaamde ‘plas dras’ gebieden aangelegd voor weidevogels. Dit zijn gebieden met ondiepe plassen Op deze plas-drassen kunnen weidevogels rusten en foerageren. Tijdens het broedseizoen fungeren ze als opgroeigebied voor de kuikens.

Lees meer

Eendenkorven plaatsen

Op De Horsten zijn weer eendenkorven geplaatst. Door het gebruik van eendenkorven worden de nesten beschermd, zoals tegen roving of vernieling van de eieren en tegen slechte weersomstandigheden. Hopelijk weten de eenden de korven weer snel te vinden en kunnen we weer genieten van alle eendjes die in het water zwemmen.

Lees meer

VANWEGE DE TE GROTE DRUKTE IS BESLOTEN DAT HET LANDGOED GESLOTEN WORDT. HET IS OOK NIET MOGELIJK TOEGANGSKAARTEN TE BESTELLEN.

 

https://www.landgoederendehorsten.nl/