Actueel

Reeën op Landgoed De Horsten

Waarschijnlijk heeft u ze al wel eens gezien op het landgoed of de sporen en invloed ervan: reeën. Met hun slanke lichaamsbouw, elegante loopje en kenmerkende gewei maken reeën een onderscheidende verschijning op het landgoed.

Lees meer

Rododendrons in bloei

Op het landgoed zijn de bloeiende rododendrons te zien, een prachtig gezicht!

Lees meer

Eendenkorven plaatsen

Aan het einde van de zomer 2023 zijn de eendenkorven weggehaald. Aan de hand van de eierschalen kon geconstateerd worden dat er 22 van de 40 korven gebruikt zijn door wilde eenden, waterhoentjes en krakeenden. In februari 2024 zijn de korven weer teruggeplaatst, de meeste op de vaste plaatsen.

Lees meer

Weidevogelbeheer

Dit speciaal ingerichte weidevogelgebied is tot stand gekomen in samenwerking met de boer, het agrarisch collectief en het landgoed. Na een paar jaar laat deze samenwerking al veelbelovende resultaten zien.

Lees meer

'Plas dras’ gebieden aangelegd

Op de weilanden van landgoed De Horsten worden sinds enkele jaren zogenaamde ‘plas dras gebieden’ aangelegd, dit jaar is het seizoen van start gegaan op 15 februari. De eerste kieviten en scholeksters werden al snel waargenomen. In deze gebieden met ondiepe plassen kunnen weidevogels rusten en foerageren. Tijdens het broedseizoen fungeren ze als opgroeigebied voor kuikens.

Lees meer

Vlindertelling 2023

Net als in het jaar 2022 telde Adri Remeeus ook in 2023 in het Koninklijk Landgoed De Horsten weer de dagvlinders. De methode van tellen houdt in dat langs 20 vaste secties, elk met een lengte van 50 meter, de daar aanwezige dagvlinders worden geteld.Dit alles geschiedt in het kader van het landelijke project ‘Vlindermeetnet’, opgezet door de professionele organisatie “De Vlinderstichting Nederland”, gevestigd in Wageningen.

Lees meer

Het maaien van de weilanden

Op De Horsten worden in deze periode de weilanden gemaaid. Voordat het maaien kan beginnen worden de weilanden eerst intensief en secuur gecontroleerd op de aanwezigheid van bijvoorbeeld reekalfjes en vogelnesten

Lees meer

VANWEGE DE TE GROTE DRUKTE IS BESLOTEN DAT HET LANDGOED GESLOTEN WORDT. HET IS OOK NIET MOGELIJK TOEGANGSKAARTEN TE BESTELLEN.

 

https://www.landgoederendehorsten.nl/